Industrial piercing kopen: prijs en informatie

Welkom bij onze uitgebreide gids over het kopen van een industrial piercing. In dit artikel bieden we informatie over de prijs en belangrijke details over deze unieke en trendy piercingstijl. Of je nu een piercingliefhebber bent of gewoon geïnteresseerd bent in het verkennen van nieuwe looks, een industrial piercing kan een geweldige keuze zijn. Lees verder om alles te weten te komen over het kopen van een industrial piercing.

Wat is een industrial piercing?

Een industrial piercing is een type oorpiercing waarbij twee gaatjes in het bovenste gedeelte van het oor worden verbonden door middel van een rechte staaf of barbell. Deze piercing creëert een unieke en opvallende look, waarbij de staaf vaak horizontaal door het oor wordt geplaatst. De industrial piercing kan worden aangepast met verschillende sieraden, zoals opvallende barbells, ringen of kettingen.

Prijs

De prijs van een industrial piercing kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de piercingstudio, de ervaring van de piercer en het materiaal van het sieraad. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijs van een industrial piercing tussen de €30 en €100 ligt. Het is belangrijk om een professionele piercer te kiezen die hoogwaardige sieraden en een hygiënische omgeving biedt.

Procedure en nazorg

De procedure voor het plaatsen van een industrial piercing omvat het maken van twee gaatjes in het bovenste gedeelte van het oor, meestal door middel van een naald. De piercer plaatst vervolgens een rechte staaf of barbell door de gaatjes, waardoor de kenmerkende look van de industrial piercing ontstaat. Het is belangrijk om de nazorginstructies van de piercer nauwkeurig op te volgen om een goede genezing te bevorderen en complicaties te voorkomen. Dit kan onder andere regelmatige reiniging, het vermijden van irritatie en het dragen van geschikte sieraden omvatten.

Voordelen van een industrial piercing

Een industrial piercing biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Een unieke en opvallende look die de aandacht trekt.
  • Mogelijkheid om te experimenteren met verschillende sieraden en stijlen.
  • De mogelijkheid om de industrial piercing aan te passen met opvallende barbells, ringen of kettingen.
  • Een piercing die kan worden gedragen door zowel mannen als vrouwen.
  • De kans om deel uit te maken van de piercingsgemeenschap en je eigen stijl uit te drukken.

Veelgestelde vragen

1. Doet een industrial piercing pijn?

De pijnervaring kan variëren, afhankelijk van de individuele tolerantie en gevoeligheid. Over het algemeen wordt het plaatsen van een industrial piercing beschreven als een matige tot hoge pijn, vanwege het feit dat er twee gaatjes tegelijkertijd worden geprikt. Een ervaren piercer zal de procedure echter snel en efficiënt uitvoeren om het ongemak tot een minimum te beperken.

2. Hoelang duurt de genezing van een industrial piercing?

De genezingstijd van een industrial piercing kan variëren, maar het duurt meestal tussen de 6 en 12 maanden. Het is belangrijk om gedurende deze periode goede nazorgpraktijken te volgen, zoals het schoon houden van de piercing, het vermijden van overmatige wrijving en het dragen van geschikte sieraden. Het is normaal dat het genezingsproces enige tijd kan duren vanwege de complexiteit van de piercing.

3. Kan ik zelf een industrial piercing zetten?

Het wordt sterk afgeraden om zelf een industrial piercing te zetten. Het plaatsen van een industrial piercing vereist professionele kennis en ervaring om complicaties te voorkomen. Bovendien kan het zelf zetten van een piercing leiden tot infecties, onjuiste plaatsing en andere ernstige gevolgen. Kies altijd voor een professionele piercer om de industrial piercing op een veilige en hygiënische manier te laten plaatsen.

4. Kan ik de sieraden van mijn industrial piercing verwisselen?

Ja, nadat de industrial piercing volledig is genezen, kun je de sieraden verwisselen. Het is belangrijk om te wachten tot de genezing is voltooid om complicaties en irritatie te voorkomen. Overleg met je piercer over geschikte sieraden en het juiste moment om ze te verwisselen. Zorg ervoor dat je de nieuwe sieraden grondig reinigt voordat je ze plaatst.

5. Kan ik mijn industrial piercing verbergen?

Ja, het is mogelijk om je industrial piercing te verbergen door gebruik te maken van speciale sieraden zoals retainers. Deze sieraden zijn ontworpen om de piercing minder zichtbaar te maken, waardoor je de mogelijkheid hebt om de piercing te verbergen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld voor werk of speciale gelegenheden.

Conclusie

Een industrial piercing is een unieke en trendy piercingstijl die een opvallende look creëert. Het kopen van een industrial piercing vereist zorgvuldige overweging van de prijs, procedure, nazorg en voordelen. Kies altijd voor een professionele piercer en volg de nazorginstructies nauwkeurig op om een goede genezing en langdurig plezier van je industrial piercing te garanderen. We hopen dat deze gids je heeft geholpen bij het verkrijgen van waardevolle informatie over het kopen van een industrial piercing.