Neuspiercing

Al eeuwen dragen volkeren in India, Afrika en culturen in de Stille Oceaan de neuspiercing. Pas in de laatste drie decennia is de neus piercing enorm populair geworden in Europa en de VS. Op een goede tweede plek als het gaat om de meest populaire plaats voor een piercing staat dan ook ons reukorgaan.

Plaatsen van de neuspiercing

neus piercingDe neuspiercing doorboord het zachte kraakbeen aan de buitenkant van het neusgat. het sieraad kan overal op het neusgat geplaatst worden zoals in het kuiltje, maar de anatomie van de neus van ieder persoon is anders. Vandaar dat de ene plek geschikter is dan de ander.

Het piercen van het neusgat is zeer eenvoudig en meestal zonder pijn. Juist de helende tijd is het deel om je zorgen over te maken. Vooral vanwege de ziekte kiemen en bacteriën die alom in de neus aanwezig zijn. Allergieën en verkoudheid kunnen dit verergeren. Je neus snuiten tijdens het genezingsproces is lastig. Het is belangrijk om de neuspiercing schoon te houden om kans op infectie te verminderen. zowel van de binnen- als de buitenkant. Met het dragen van make-up zal je voorzichtig moeten zijn.

Een positieve bijkomstigheid van een neuspiercing is de huidverzorging. De verstopte poriën die je hebt door het niet reinigen van de huid is verleden tijd. Je zal aan de slag moeten met allerlei lotions om de piercing en de huid erom heen schoon te houden. Niets zo vervelend als een ontstoken neuspiercing.

Neus piercing sieraden

Voordat je een neuspiercing gaat kopen is het belangrijk dat je zeker bent van de plaats. Niet alleen aan welke kant je de neuspiercing wilt dragen, maar ook waar of hoe hoog op de neusvleugel. Vaak plaatst de piercer een stip op de neus om aan te geven op welke plek van het neusgat de piercing wordt geplaatst. Aan jou om te bepalen of het de gewenste plek is.

Het zelf vervangen van een neuspiercing kan lastig zijn. Helemaal als het gaat om een hoge neus piercing (bijna tegen de neusbrug). Ga bij voorkeur terug naar de piercer en laat hem/haar het doen.

Er worden verschillende sieraden gedragen in de neus piercing. Een ring is het meest gangbaar en voor een starter de beste optie totdat het genezingsproces voorbij is. Met name door het gemak tijdens het schoonmaken en de ruimte voor de zwelling na het piercen. Maar ook een ball, pin, stud of spike.

neuspiercing sieraad

Soorten neuspiercings

Naast de normale neuspiercing door één van de neusvleugels (1) zijn er nog diverse andere type neuspiercings.

neuspiercing, neuspiercings, neus piercing

De andere neuspiercing die veel gezet wordt is door de septum, het stukje huid tussen de neusgaten in. Dus niet zoals velen denken door het kraakbeen heen. Het plaatsen van deze septum piercing (2) is gevoeliger, vooral als de ring wordt geplaatst.

En dan is er ook nog de Bridge (Brug) piercing ofwel Earl piercing (3) genaamd naar de man die deze piercing als eerste liet zetten. Deze piercing doorboord de huid bovenaan de neus tussen de ogen. Het genezingsproces van de Earl piercing is lang en kent een groot risico van afstoting.

Een redelijk unieke neuspiercing is de Rhino (4) en de Nasallang (5). De Rhino piercing wordt door de punt van de neus geplaatst. Dus boven op de neus zoals bij een neushoorn dus. De Nasallang gaat van de ene neusvleugel via de septum naar de andere neusvleugel.

Benieuwd hoe een Septum piercing wordt gezet? Bekijk dan het volgende filmpje.

Vragen over de neuspiercing

Er zijn een aantal vragen die je voorafgaande het zetten van de piercing aan de piercer stelt. Vraag altijd hoe het gekozen sieraad werkt. Het is erg lastig als je na maanden eens van piercing wilt wisselen en je weet niet hoe. Daarnaast wil je weten welke verzorgingsproducten en producten je gebruikt om de wond te laten helen. Laat je ook voorlichten over de materialen van de sieraden die voor de neuspiercing wilt gebruiken.

Save

Save

Save