Lippiercing

Een lippiercing heeft binnen verschillende culturen over de hele wereld sinds begin der tijden altijd een soort van religieuze betekenis gehad. Inmiddels is lip piercing een gangbare praktijk geworden voor de hedendaagse jeugd en de samenleving overal in de wereld.

 Lippiercing informatie

lippiercingHet weerspiegelt een gevoel van persoonlijke stijl. Een lippiercing zetten gebeurt op eenzelfde wijze als alle andere piercings. De huid of lip wordt doorboord. Het is daarbij een van de minst pijnlijke van alle soorten piercings. Dit zou weleens de reden kunnen zijn waarom de meeste mensen liever een lip piercing nemen dan een piercings op andere delen van het lichaam.

Het mooie aan lip piercings is dat het een volledig uniseks type piercing is. Dit betekent dat het zowel past bij mannen als bij vrouwen. De gebruikte sieraden voor de piercing bepalen uiteindelijk de mannelijke of vrouwelijke uitstraling.

Lippiercings in soorten en maten

Mocht je geïnteresseerd zijn in een lippiercing dan kun je beter eerst goed bedenken welke je wilt. Er zijn namelijk zeer veel varianten op het plaatsen van de lippiercing. Zelfs meer dan bij een oorpiercing. Overigens gaan de meeste lippiercings niet door de lip heen, maar door een gaatje geplaatst rondom de lip. Vandaar ook de enorme keuzen: aan de boven- of onderkant van de lip, links, rechts of in het midden geplaatst. Met een enkele of zelfs dubbele piercing.

En daarnaast is er volop keuze welk sieraad voor de lip piercing wordt gebruikt. Hoewel de meest voorkomende sieraad voor dit type piercing een eenvoudige knopje, ringetje of stud is, kun je ook kiezen uit een barbell, pike (punt) of een twister.

Lip piercing overzicht

De lippiercings zijn onder te verdelen in twee types: enkele piercings en een set piercing genaamd “bites” (of in Nederlands beten, het meervoud van beet afgeleid van het woord bijten).

Maar hier zijn ook weer uitzonderingen op; de “venom bite” is een paar tongpiercings en de “vampire bites” is oppervlakte piercing die in de nek wordt gezet. In ieder geval is hieronder de lijst met alle mogelijke type lippiercing.

 Enkelvoudige lippiercings

lip piercing plaatsen

Bovenste rij: verticale Labret, Jestrum en de normale Labret
Onderste rij: Madonna, Medusa en Monroe

Een Labret piercing is ook een lippiercing, maar deze wordt door de lip heen gezet. Ook over deze piercing is veel informatie. Wil je meer over de Labret weten, kijk dan verder op deze pagina.

Bites dubbele Lippiercings

Onderstaande afbeelding laten enkele en dubbele bites zien. De laatste twee piercings in de onderste rij zijn double bites.lippiercings

Bovenste rij: Angel bites, Cyber bites, Snake bites, Spider of Viper bites
Onderste rij: Dahlia bites, Dolphin bites, Shark bites en Canine bites

Lippiercing laten zetten

Als je van plan bent om een lip piercing te laten zetten, doe dat dan bij een goeie piercingshop. Daar kunnen ze je ook alles vertellen over het genezingsproces, het schoonmaken en onderhouden van de piercings. En net zo belangrijk het schoonhouden aan de binnenkant van  je mond.

Wel nog even een waarschuwing naar aanleiding van een Australisch onderzoek onder 110 dragers van lip- en tongpiercings. Draagtijd van de piercing en gewoonten van de dragers hebben aangetoond effect op tandheelkundige aandoeningen en teruggetrokken tandvlees of recessie (gevoelige tandhalzen).

Dit is voorlopig de lijst met verschillende types lippiercings die een naam dragen. Mogelijk dat er in de loop van de tijd door creatieve piercing fans weer een nieuwe lippiercing bedacht wordt.

Save

Save

Save