Labret piercing

De Labret komt van het woord Labrum, het Latijns voor lip. De Labret piercing is niet alleen de meest voorkomende piercing, maar ook een met 3000 jaar lange history dat teruggaat naar indiaanse culturen aan de Noordwest kust van Amerika.

Voor de Labret piercing zijn er net als met de lippiercing vele mogelijkheden.  Niet alleen in het variëren van de plek die de lip doorboord, maar ook qua sieraad. Een originele labret piercing wordt geplaatst net onder onderlip. De ene kant van de piercing zit in de mond en de andere kant siert de mond met een bijvoorbeeld een stud.labret piercing

Variatie op de Labret piercing

De Jestrum piercing is een omgekeerde labret, dus geplaatst net boven de bovenlip (zoals de Medusa) en de onderkant door de bovenlip gepiercet.

jestrum piercingEen verticale Labret is vergelijkbaar met de labret. Behalve dat het verticaal met één uiteinde in het midden van de lip is doorboord. Veelal wordt bij een vertical Labret piercing een gebogen barbell of CBR (Captive Bead Ring) gedragen.

verticale labret

De Ashley Piercing is een variatie van de verticale Labret. Alleen zit het onderste gat van de piercing dat normaal gesproken de mond verlaat nu in de mond zelf. Hierdoor is alleen het sieraad op de lip zichtbaar.

En dan is er ook nog de horizontale Labret. Beide uiteinden van de Labret steken door de lip heen. Variant hierop is natuurlijk de horizontale Labret door de bovenlip.

labret

En als je echt iets anders willen dan anders… zet dan een Labret in combinatie met twee verticale Labrets. Of een Jestrum met een horizontale Labret in de bovenlip. Of een Ashley piercing zowel in de boven als onderlip. Of… nou ja, je begrijpt wat er bedoeld wordt.

Labret-variatie

Voordat je een Labret piercing zet bedenk dan eerst hoe de piercing je zal staan. Hou rekening met je gezichtskenmerken zoals je neus, ogen en bovenal de grootte van de lippen. En net als bij alle andere piercings in het gezicht zijn er sieraden die beter bij bepaalde gelaatstrekken passen dan anderen.

Nazorg bij een Labret piercing

Let op dat je de piercing niet verwijderd tenzij de wond volledig genezen is. Genezing duurt ongeveer 6 tot 10 weken. Onthou dat een doorboorde lip kan zich heel snel sluiten. Mocht je besluiten om de Labret toch eerder eruit te halen dan bestaat de kans dat de piercing verloren is. Als er een reden is om de Labret te verwijderen ga dan terug naar de piercer.

Om het genezingsproces te bevorderen en om infectie te voorkomen is het goed om driemaal per dag je mond te spoelen met een zoutoplossing. Gebruik de oplossing ook om met een katoenen doek de plek rondom de Labret piercing schoon te houden. Deze zoutoplossing kun je zelf maken met gedestilleerd water en zout.

Het gebied rondom de Labret kan de eerste dagen enigszins opgezwollen zijn. Het eten van bevroren yoghurt of (room)ijs zal helpen tegen de zwelling en genezing versnellen.

Het zal enige tijd duren dat je gewend bent aan het eten met deze piercing. Als je eet, wees dan voorzichtig met kauwen. Je wilt de Labret of jouw tanden niet beschadigen. Ben je een nagelbijter, stop daar dan mee. Neem ook geen pennen of potloden in je mond om daar op te bijten. Ook zoenen kan je de eerste paar dagen na het zetten van de Labret piercing beter even niet doen.

Save

Save

Save

Save