Helix piercing

Als je een Helix piercing laat zetten, wordt over het algemeen een steriele holle naald gebruikt. Echter afhankelijk van de dikte van de plek om te piercen kan een piercer de Helix piercings schieten. Hiervoor wordt een piercing pistool gebruikt. Er zijn specialisten die aangeven dat deze methode schade kan aanrichten aan het weefsel en het geeft meer kans op infectie. Of het plaatsen van een Helix piercing pijn doet, hangt helemaal af van jouw eigen pijngrens.

Creatief met Helix piercing

Aericle piercingDe Helix piercing is vernoemt naar de Latijnse naam voor de buiten rand van het oor. Dit uit kraakbeen bestaande oorschelp heet dus Helix. Meestal plaatst men Helix piercings tussen het midden en de bovenkant van het oor.

Vaak zie je dat als sieraad een ringetje wordt gekozen. Maar doordat de Helix een vrij veelvoorkomende keuze (vooral bij vrouwen) is, worden de Helix toepassingen en gebruikte sieraden steeds creatiever.

De sieraden die de piercer plaatst op het moment van zetten, moet gedragen worden totdat de wond is genezen.  Meestal duurt de genezing van een helix piercing ongeveer 6 tot 12 maanden.

Maar op internet zijn op fora verhalen terug te vinden waarin er gevallen zijn met een sneller herstel. Bij sommige mensen is de wond zelfs binnen 2 maanden volledige genezen. Pas dan kan je de piercing eruit halen en verwisselen met een ander sieraad.

Helix piercingDe hersteltijd kan afhangen van de verzorging na zetten van de piercing. Als piercing regelmatig wordt schoongemaakt en risico’s worden vermeden, zou de wond sneller kunnen genezen. Hou er ook rekening mee dat na ongeveer 6 tot 8 weken de na pijn van de helix piercing wegtrekt.Ook de zwelling zal zo rond de 2 tot 3 weken duren. Vergeet niet dat er grote druk gezet wordt om het gaatje voor deze piercing door het kraakbeen te maken.

Type Helix piercing

Triple Forward Helix

Aangezien de Helix een groot deel van het oor bepaald, zijn er weer diverse type Helix piercings met een eigen naam. De Helix piercing aan de bovenkant van het oor noemt men ook wel Pina piercing en een Helix in de buurt van het midden van het oor heet ook wel Auricle piercing. En wat dacht je van de Double Helix, Triple Helix, Anti-Helix en Forward Helix.

Er is een breed scala aan sieraden voor de helix piercing. De sieraden voor een Helix piercing zijn meestal gemaakt van Titanium, roestvrij (chirurgisch) Staal en Kunststof. Een standaard Helix begin je meestal met een CBR of een kleine ronde Barbell.

Wil je weten hoe een Helix piercing wordt gezet? Kijk dan naar het onderstaande filmpje.

 

Save

Save

Save