Oorpiercing kopen: verschillende soorten, laten zetten

Welkom bij onze uitgebreide gids over het kopen van oorpiercings en het laten zetten ervan. Of je nu nieuw bent op het gebied van piercings of al ervaring hebt, deze gids zal je informeren over de verschillende soorten oorpiercings die beschikbaar zijn, hoe je de juiste keuze kunt maken en waar je op moet letten bij het laten zetten van een oorpiercing. Bij elke stap zullen we je begeleiden met nuttige informatie en handige tips. Laten we beginnen!

1. Soorten oorpiercings

Er zijn talloze soorten oorpiercings om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke stijl en plaatsing. Hier zijn enkele populaire soorten oorpiercings:

 • Helix piercing: De helix piercing wordt geplaatst in het bovenste gedeelte van het oor, langs de rand van het kraakbeen. Het is een veelvoorkomende keuze vanwege de veelzijdigheid en de mogelijkheid om verschillende sieraden te dragen.
 • Tragus piercing: De tragus piercing bevindt zich in het kleine stukje kraakbeen dat uitsteekt voor de gehoorgang. Het is een subtiele piercing die een vleugje elegantie toevoegt aan het oor.
 • Daith piercing: De daith piercing wordt geplaatst in het kraakbeen van de binnenste vouw van het oor. Deze piercing heeft niet alleen een esthetische waarde, maar wordt ook geassocieerd met het verlichten van migraine bij sommige mensen.
 • Rook piercing: De rook piercing is een uitdagende keuze die door het kraakbeen van de antihelix wordt geplaatst, net boven de tragus. Het voegt een edgy en uniek element toe aan het oor.
 • Forward helix piercing: De forward helix piercing wordt geplaatst in het kraakbeen aan de voorkant van het oor, dicht bij het gezicht. Het is een trendy piercing die de aandacht trekt.

2. De juiste oorpiercing kiezen

Het kiezen van de juiste oorpiercing is essentieel om een look te creëren die past bij je stijl en persoonlijkheid. Hier zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het maken van je keuze:

 • Plaatsing: Denk goed na over de gewenste locatie van de piercing en welke delen van je oor je wilt benadrukken. Verschillende soorten oorpiercings hebben specifieke plaatsingsmogelijkheden.
 • Persoonlijke smaak: Laat je persoonlijke stijl en voorkeuren meespelen bij het kiezen van een oorpiercing. Kies iets dat bij je past en waar je je comfortabel bij voelt.
 • Sieraden: Bedenk welk type sieraden je wilt dragen in je oorpiercing. Sommige piercings bieden meer mogelijkheden voor diverse sieraden, zoals studs, ringetjes, of barbells.
 • Piercingstudio: Zorg ervoor dat je kiest voor een gerenommeerde piercingstudio met ervaren piercers die hygiëne hoog in het vaandel hebben staan. Lees recensies en informeer naar hun expertise.

3. Het laten zetten van een oorpiercing

Het laten zetten van een oorpiercing is een belangrijke beslissing waarbij hygiëne en veiligheid voorop staan. Volg deze stappen voor een succesvolle en probleemloze piercingervaring:

 1. Kies een professionele piercingstudio: Zoek naar een studio met goede recensies en vraag naar de ervaring van de piercer. Een professionele studio zorgt voor een veilige en hygiënische omgeving.
 2. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je uitgerust bent en een maaltijd hebt gegeten voordat je de piercing laat zetten. Vermijd alcohol en bloedverdunnende medicijnen, omdat deze de genezing kunnen beïnvloeden.
 3. Consultatie: Bespreek je wensen en verwachtingen met de piercer tijdens een consultatie. Stel eventuele vragen die je hebt en zorg dat je goed geïnformeerd bent.
 4. Piercingproces: De piercer zal de geselecteerde locatie desinfecteren, markeren en de piercing met zorg en precisie plaatsen. Ze zullen je stap voor stap begeleiden en ervoor zorgen dat je comfortabel bent tijdens het proces.
 5. Nazorg: Volg strikt de instructies van de piercer voor het reinigen en verzorgen van de piercing. Dit is essentieel voor een goede genezing en om infecties te voorkomen.

4. Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het genezingsproces van een oorpiercing?

Het genezingsproces van een oorpiercing kan variëren, maar over het algemeen duurt het gemiddeld 6 tot 12 maanden voordat de piercing volledig genezen is. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de piercing de tijd te geven om goed te herstellen.

Doet het laten zetten van een oorpiercing pijn?

De mate van pijn bij het laten zetten van een oorpiercing verschilt per persoon. Het kan een prikkelend gevoel of een kortstondige pijn veroorzaken, vergelijkbaar met een speldenprikje. De meeste mensen ervaren slechts milde ongemakken.

Kan ik mijn oorpiercing verwisselen voordat het genezen is?

Het wordt sterk afgeraden om de oorpiercing te verwisselen voordat het genezingsproces is voltooid. Dit kan leiden tot irritatie, ontsteking en vertraagde genezing. Wacht tot de piercing volledig genezen is voordat je sieraden verwisselt, en raadpleeg altijd een professionele piercer voor advies.

Wat moet ik doen als mijn oorpiercing geïnfecteerd raakt?

Als je symptomen van een infectie waarneemt, zoals roodheid, zwelling, pijn, pus of warmte rondom de piercing, is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Neem contact op met een professionele piercer of een medische professional voor advies en behandeling. Een vroege behandeling kan verdere complicaties voorkomen.

Kan ik sporten met een nieuwe oorpiercing?

Het wordt aanbevolen om intensieve lichamelijke activiteiten, zoals sporten, te vermijden tijdens het genezingsproces van een nieuwe oorpiercing. Zweet, wrijving en impact kunnen de genezing belemmeren en irritatie of schade veroorzaken. Luister naar je lichaam en geef de piercing de tijd om te genezen voordat je weer voluit gaat sporten.

Conclusie

Het kopen van een oorpiercing en het laten zetten ervan is een spannend avontuur waarbij je je persoonlijke stijl kunt uiten. Met de juiste informatie en zorgvuldige keuzes kun je een prachtige piercing creëren die bij je past. Vergeet niet om altijd te kiezen voor een professionele piercingstudio en de nazorginstructies op te volgen voor een succesvolle genezing. Geniet van je nieuwe oorpiercing en rock je unieke stijl!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de populairste soorten oorpiercings?

De populairste soorten oorpiercings zijn onder andere de helix piercing, tragus piercing en daith piercing. Deze worden vaak gekozen vanwege hun esthetische waarde en veelzijdigheid. Ze bieden verschillende mogelijkheden voor styling en sieraden.

Is het laten zetten van een oorpiercing veilig?

Ja, mits je kiest voor een professionele piercingstudio en de juiste nazorginstructies opvolgt. Een ervaren piercer zal de piercing met zorg plaatsen en hygiënevoorschriften naleven. Zorg ervoor dat je studio schoon en gesteriliseerd is en dat de piercer werkt met steriele materialen.

Kan ik mijn eigen oorpiercing zetten?

Het wordt sterk afgeraden om zelf een oorpiercing te zetten. Het laten zetten van een oorpiercing door een professionele piercer verkleint het risico op infecties, complicaties en onjuiste plaatsing. Een piercer heeft de kennis, ervaring en steriele omgeving om de piercing veilig en nauwkeurig te zetten.

Welke materialen worden gebruikt voor oorpiercings?

Oorpiercings worden meestal gemaakt van hoogwaardige materialen zoals chirurgisch staal, titanium, goud of bioplast. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Het is belangrijk om te kiezen voor hypoallergene materialen als je gevoelig bent voor allergische reacties.

Kan ik mijn oorpiercing zelf verwijderen?

Het wordt aanbevolen om een oorpiercing te laten verwijderen door een professionele piercer om schade aan het oor te voorkomen. Een piercer beschikt over de juiste apparatuur en technieken om de piercing veilig te verwijderen zonder complicaties. Probeer nooit zelf de piercing te verwijderen, dit kan leiden tot letsel of scheuren in het weefsel.