Tragus piercing

Doet een Tragus piercing schieten pijn? Wanneer na genezing mag je de piercing verwisselen? Waar kan ik Tragus piercings kopen en wat zijn de kosten?

Tragus piercing is een relatief nieuwe mode. Het is een trend onder de jeugd van de huidige generatie. Een sportief stijl statement. Net even anders dan andere piercings in het oor. Het piercen van het kleine schelpje tegenover de tragus heeft de naam Anti-tragus gekregen.

Tragus piercing laten zetten

De tragus is het kleine en harde driehoekige schelpje van kraakbeen direct voor de ingang van het oor kanaal. Het zit verbonden aan je gezicht en helpt om geluiden achter je op te vangen.

Het doorboren van het kraakbeen gebeurt met een holle naald. Meestal recht door de Tragus heen, maar soms ook in een ronding. Niet bij iedereen kan een Tragus piercing worden gezet. Bij sommige mensen is de tragus zo klein dat het moeilijk of zelfs bijna onmogelijk is om te doorboren.

Aangezien er weinig zenuwen eindigen op dit stukje oor en er minimale doorbloeding is, valt de pijn van het piercen wel mee. Uiteraard voel je tijdens het zetten de pijn, maar hou rekening met een na-pijn en een ongemakkelijk gevoel de dagen erna. De plek zelf zal ook wat beurs zijn.

De tragus is kwetsbaar voor besmetting, dus zorg dat je een professionele piercer hebt die de juiste procedures volgt. Daarbij moet de piercer enige ervaring hebben omdat er bij het zetten de mogelijkheid bestaat dat de naald doorschiet. Het gebruik van een zoutoplossing om te desinfecteren, zowel vooraf als achteraf de piercing behandeling schijnt goed te helpen.

Het is belangrijk dat je vooraf alle informatie over het zetten, de verzorging en het genezingsproces weet. Vraag hier zelf naar als de piercier hierover niets verteld.

Verzorging van de Tragus piercing

tragus piercingAls je de piercing hebt laten zetten zijn er een aantal zaken waarop je zal moeten letten. Helemaal met de tragus, want die is (zoals al eerder aangegeven) erg infectie gevoelig.

Kom de eerste week niet aan de piercing of het gepiercete gebied. Laat ook niet iemand anders dit doen. Grote kans op een infectie! Volg wel de door de piercer opgegeven instructie m.b.t. nazorg (zeker 2 a 3x per dag de eerste tijd). Eerste goed handen wassen met antibacteriƫle zeep.

Bij de meeste mensen valt het haar over het oor en dus de tragus heen. Haar wordt heel snel vet, zeker als het even niet gewassen wordt. Ook hier bestaat weer de kans op infectie. Heb je lang haar, draag dan de eerste tijd een staartje.

Pas ook de eerste paar weken op met slapen. Leg vooral je oor waarin de piercing is gezet niet op het kussen. En verschoon de kussensloop ook dagelijks. Ook hier is er weer gevaar voor een infectie.

Tragus sieraden

Hartvormig tragus piercingHet is raadzaam om sieraden zoals studs, barbells of oorringetjes te dragen gemaakt van goud, zilver, platina of titanium. De sieraden moeten van een goede kwaliteit zijn en ook nog eens niet te krap maar comfortabel zitten. En het moet natuurlijk bij jouw persoonlijkheid passen.

Let wel op dat je pas de piercing kan verwisselen nadat het volledig genezen is. Genezingstijd voor de tragus is tussen 6 en 12 maanden. Aangeraden wordt om minstens 6 maanden te wachten met het wisselen van het Tragus piercing sieraad.

Save

Save